> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimarts :: 1 d'octubre de 2002
 
 
> efectes de baldufa
spintrònica en plàstics
:: del silici a les computadores basades en el plàstic

Pantalles flexibles, cèl·lules solars barates, computadores que emmagatzemen més dades en menys espai, processen dades més ràpidament i consumeixen menys energia, fins i tot computadores que arrenquen de forma instantània. Aquest és l'horitzó de la spintrònica, una nova classe d'electrònica que empra no només la càrrega sinó també la rotació dels electrons en la producció de dispositius elèctrics. La spintrònica utilitza camps magnètics per a controlar la rotació (spin) dels electrons.

Els científics del Centre Estatal d'Ohio per a la Investigació dels Materials han utilitzat un camp magnètic per a fer girar en el mateix sentit a gairebé tots els electrons mòbils d'una mostra plàstica, un efecte anomenat polarització de spin. L'assoliment de la polarització del spinen un polímer és el primer pas per a convertir el plàstic en un dispositiu que podria llegir i escriure dades spintròniques dins d'un ordinador en funcionament.

L'electrònica convencional codifica les dades informàtiques basant-se en un sistema binari d'uns i zeros, depenent de si un electró està en un forat del material o no. Per principi, la direcció de gir d'un electró - en un sentit o en l'altre - pot també ser utilitzada com a informació. És per això que la spintrònica pot efectivament permetre a lescomputadores emmagatzemar i transferir el doble de dades per electró.

Una vegada que un camp magnètic dóna embranzida a un electró en un sentit de rotació, aquest mantindrà el sentit de rotació fins que un altre camp magnètic provoqui un canvi Aquest efecte es pot utilitzar per a tenir accés molt ràpidament a informació emmagatzemada magnèticament durant una operació informàtica - fins i tot si el corrent elèctric s'ha interromput entre dues sessions de treball Les dades es poden emmagatzemar permanentment i estan gairebé immediatament disponibles en qualsevol moment, sense ser necessari un procés d'arrencada llarg.

La spintrònica plàstica pesaria menys que l'electrònica tradicional i la seva fabricació resultaria més econòmica. Els semiconductors inorgànics actuals es fabriquen mitjançant múltiples fases d'assentament i gravat al buit. Teòricament, l'econòmica tecnologia d'injecció de tinta, un dia es podriautilitzar per a imprimir ràpidament fulles senceres de semiconductors plàstics per a spintrònica. >de Plastic Shows Promise For Spintronics, Magnetic Computer Memory. 25 de setembre, 2002.

context relacionat
>
spintronics: one terabit per square inch data storage. 26 de juny, 2002
> semiconductores magnéticos: anticipo sobre spintrónica. 13 de novembre, 2001

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021001.ca.html