> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dijous :: 3 d'octubre de 2002
 
 
> anem al madhack 02 amb el toolbox pc
smart mobs
:: nous usos de dispositius mòbils

Howard Rheingold va pronosticar la revolució del PC de 1985 i l'explosió de l'Internet de 1993. Ara percep el desenvolupament d'una tercera onada de canvi basada en la combinació de la comunicació mòbil i Internet que permet que la gent cooperi en maneres fins ara impensables. Això s'explica en el seu nou llibre 'Smart Mobs: The Next Social Revolution' - que es podria traduir com 'Colles Intel·ligents: La Següent Revolució Social'.

Les smart mobs utilitzen mitjans mòbils i xarxes informàtiques per a organitzaraccions col·lectives, des de ruscs urbans de joventut techno a Àsia i Escandinàvia fins a rebel·lions ciutadanes en els carrers de Seattle, Manila i Caracas. Les xarxes sense fil comunitàries, els webloggers i els compradors i venedors a eBay són indicadors incipients de les smart mobs que emergiran en la dècada que ve.

Infraestructura tecnològica per venir:
- Informació en llocs: sistemes de mèdia lligats als espais.
- Cambres intel·ligents: ambients que detecten als seus habitants i responen a ells.
- Ciutats digitals: addició de capacitats informàtiques a enclavaments urbans.- Objectes sensibles: addició d'informació i comunicació a objectes físics.
- Bits tangibles: manipular el món virtual mitjançant la manipulació objectes físics.
- Computadores usables: sensors, processadors i dispositius de comunicació usats com a roba.

Quan s'ensamblen aquests diversos components tecnològics, econòmics i socials, el resultat és una infraestructura que fa que es puguin donar certes classes d'accions humanes possibles que mai abans ho havien estat: Les aplicacions punteres de la indústria de la info-comunicació del demà no seran dispositius de maquinari o programes de programari sinó pràctiques socials. Els canvis de major envergadura vindran, com sol ocórrer, dels tipus de relacions, empreses, comunitats i mercats que la infraestructura fa possible.

El paper de la cooperació voluntària és el més important i menys conegut de la història dels ordinadors personals i les xarxes. El PC no va ser construït per la indústria informàtica, sinó pels rebels que van aconseguir construir junts el que no podrien crear com a individus. L'arquitectura fonamental d'Internet va ser construïda sobre programari i cooperació lliures. La història dels pioners de l'Unix, del codi obert, d'Internet i de Usenet, no és només sobre el passat. Les PuntCom van morir al mateix temps que van florir els Weblogs. L'acte-organització és un impuls humà incontenible, i Internet és una caixa d'eines per a això. >de *Smart Mobs site*.

context relacionat
>
(re)distributions :: cultura de la ubicuidad. 15 de juliol, 2002
> wireless telecoms: disruptive technologies are emerging. 20 de juny, 2002
> despliegue de la 'science grid' :: modelo emergente de computación.3 d'abril, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021003.ca.html