> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dilluns :: 7 d' octubre de 2002
 
 
> test mèdic sense agulles
espectroscopia infraroja propera
:: anàlisi i diagnòstic no invasius

Les actuals tècniques d'espectroscòpia infraroja propera (NIR) ampliaran la gamma de sistemes no invasius de mesurament químic de la sang i els teixits. Aquests canvis també proporcionaran lectures precises no afectades pel color de la pell o els greixos corporals.

"Una vegada perfeccionat, aquest dispositiu permetrà anàlisis i diagnòstics químics sense prendre mostres del pacient. Serà útil per a supervisar a pacientsde cirurgia, determinant la severitat de les lesions traumàtiques i també per a avaluar ferides en l'espai exterior", va dir la Dra. Babs Soller, investigadora en l'equip de medicina intel·ligent del National Space Biomedical Research Institute.

"La llum en la regió infraroja propera té longituds d'ona lleument majors que la llum vermella. És important per a la medicina perquè aquestes longituds d'ona, en la seva major part, travessen la pell i en certa mesura els ossos, permetent-nos aconseguir informació química sobre els teixits i la sang", va dir Soller, professora associada de cirurgia en la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachusetts. "Estem amidant l'hematòcrit i el pH i l'oxigenació dels teixits usant el nostre dispositiu i tècniques convencionals", va dir. "Aquestes dades ens donaran la informació necessària per a derivar equacions amb la finalitat de calibrar el nou instrument de NIR".

Ja que la tecnologia s'està dissenyant per a adoptar els requisits de lleugeresa, baixa potència i portabilidad del programa, també serà útil en ambulàncies, helicòpters i unitats d'urgències.

"La bellesa d'aquesta tècnica sense contacte està en que permet que els metges prenguin dades contínuament, una vegada per segon si es desitja," ha dit. "Vam pensar que aquestes mesures podrien ajudar a prevenir complicacions serioses de les lesions traumàtiques proporcionant primerenques indicacions de la baixa disponibilitat d'oxigen". >de *Needle-Free Blood And Tissue Measurements*, 2 d'octubre, 2002

context relacionat
>
noves tecnologies biomèdiques per a biodetecció i lliurament de fàrmacs. 23 de gener, 2002
> visualització terahertz :: representar teixit biològic. 21 de gener, 2002
> llanterna sónica fa translúcid el cos humà. 11 de desembre, 2001
> dispositiu acústic per a eludir la cirurgia :: localitzar i aturar hemorràgies internes. 20 de novembre, 2001

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021007.ca.html