> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimecres :: 9 d' octubre de 2002
 
 
> per selecció natural?
CleanRooms
:: exposició d'art i biotecnologia

La nova exposició d'Arts Catalyst, CleanRooms, en la nova Gallery Oldham (Londres) presenta obres d'art que desafien a respondre a una ciència percebuda sovint com reservada i sinistra: la biotecnologia. Explorant idees de contaminació i contenció, ètica i responsabilitat, CleanRooms demana que el públic decideixi fins on arribarien ells mateixos amb les possibilitats emergents de manipulació genètica.

El col·lectiu Critical Art Ensemble va inaugurar l'exposició CleanRooms amb 'GenTerra', que s'ha pogut veure abans al New Museum de Nova York, on va tenir particular ressonància a causa dels recents atacs amb àntrax. El treball del Critical Art Ensemble empra materials genètics i pràctiques del laboratori amb la participació directa del públic. Els tècnics de laboratori de la companyia de biotecnologia GenTerra presenten els seus bioproductes i permeten al públic criar els seus propis bacteris transgèniques usant tecnologia de recombinació d'ADN.

En la instal·lació de Gina Czarnecki, 'Silvers Alter', formes humanes nues de grandària natural 'viuen' dintre d'una gran vídeoprojecció dins la galeria. Aquestes formes són els subjectes que els visitants poden manipular i aparellar-les. Els 'éssers' que així es creen mai han existit abans. 'Silvers Alter' dóna el poder de crear, eliminar i de mirar cara a cara. Planteja preguntes ètiques i filosòfiques: Com n'estem de preparats per a participar en tot el que la ciència mèdica pugui fer possible?

'Uncontrolled Hermetic' de Neal White remodela les activitats i mètodes de les àrees controlades de les 'cambres netes' usats per científics i fabricants per a desenvolupar experiments i construir equips especialitzat. El visitant completa la part final d'aquest sistema com a cos contaminant o contaminat, com la baula més feble de la ultraneta cadena de la tecnologia: un ésser humà.

Dues residències d'artistes s'acullen en la galeria Oldham com a part de CleanRooms. El projecte de l'artista novaiorquès Brandon Ballengee 'From Farm to Pharm' involucra a gent jove en una exploració de l'origen, desenvolupament i pràctica contemporània de l'enginyeria genètica. Visitant botigues de mascotes, granges, parcs i mercats urbans seguiran la història de la lluita de la humanitat per la dominació sobre les forces evolutives naturals, creant una galeria i una instal·lació online. L'artista teatral Ruth Ben-Tovim convida a grups de gent a explorar i presentar les seves respostes personals a les preguntes plantejades per CleanRooms, usant improvisació i jocs, escriptura, fotografia i enregistraments sonors. >de *CleanRooms presentation in Arts Catalyst site*.

context relacionat
>
rip: alba, the glowing bunny. 12 d'agost, 2002
> gene(sis) :: l'art contemporani explora la genòmica humana. 5 d'abril, 2002
> obra d'art transgènic "gfp bunny". febrer, 2000

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021009.ca.html