> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimecres :: 27 de novembre de 2002
 
 
> tele-immerssió experimental
demostració de teleinmersió
:: fita de la informàtica en grid

Utilitzant un grup de càmeres que filma constantment els participants i el seu entorn, la teleinmersió permet que persones en diferents llocs s'assèguin com si xarressin en la mateixa cambra. Acumular la informació resultant de la filmació en temps real d'una persona i el seu ambient, però, té un preu: la teleinmersió genera enormes quantitats de dades, requerint potències de procés i amples de banda massius.

Mentre que el sistema de teleinmersió va recopilar i va mostrar la informació en cabines juxtaposades al Centre de Convencions de Baltimore, el procés de dades tenia lloc a uns 400 quilòmetres d'allà, al Pittsburgh Supercomputing Center. L'augment en la potència de procés arribat amb la utilització del centre de computació de Pittsburgh permetrà si més no un significatiu avanç en les prestacions de la teleinmersió: Per primera vegada, el sistema podrà reproduir la imatge de tot l'habitacle en temps real. Fins ara, la limitada potència de procés restringia la presa d'imatges a una petita zona on s'asseien els participants, mentre que el fons era estàtic, no molt diferent d'un presentador de televisió assegut davant la imatge fotogràfica d'un perfil urbà.

"La reassignació del procés de dades de la teleinmersió a un centre de supercomputació remot és una fita per a la grid, que utilitza les màquines remotes per a processar dades” ha dit Kostas Daniilidis. “Si les connexions són suficientment ràpides, com ocorre amb Internet2, la xarxa mateixa es converteix en una computadora gegant, enllaçant processadors dispersos per molts centenars de quilòmetres. Aquest experiment de teleinmersió demostra definitivament que una computadora de xarxa configurada d'aquesta manera pot manejar operacions extremadament intensives molt més ràpidament que si el procés ocorregués dins els límits d'un edifici sol".

Tot aquest procés és per a una bona causa. Daniilidis i els seus col·legues diuen que la teleinmersió pot revolucionar la forma com la gent es comunica, permetent que persones en els extrems oposats del país o del món s'asseguin temporalment com estant en presència dels altres. La clau de la sensació realista de la teleinmersió és un banc hemisfèric de càmeres digitals que filmen els participants des d'una varietat gran d'angles i uns dispositius que els participants duen al cap. Combinat amb cristalls polaritzats, com els utilitzats en les pel·lícules 3D, l'equip crea imatges subtilment diferents en cada ull, així com els nostres ulls fan en la vida quotidiana.

La col·laboració per a la teleinmersió que implica a Penn, UNC i el Pittsburgh Supercomputing Center és finançada per la National Science Foundation. >de *Tele-Immersion System Is First ‘Network Computer,’ with Input, Processing and Output in Different Locations*, 18 de novembre, 2002.

context relacionat
>
About Internet2
> primer con-tacte transatlàntic: el tacte en la realitat virtual. 4 de
novembre, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021127.ca.html