> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimarts :: 17 de desembre de 2002
 
 
> de franc!
llicències de copyright gratuïtes
:: publicades per creative commons

"Creative Commons promou la reutilització innovadora de tota mena de treballs intel·lectuals. El nostre primer projecte és oferir gratuïtament al públic un sistema de llicències de copyright.

Aquestes llicències l'ajudaran a dir als altres que els seus treballs poden ser copiats i utilitzats d'altres maneres - però sota certes condicions. Vostè probablement està familiaritzat amb la frase "tots els drets reservats" i el petit símbol (c) que va al seu costat. Creative Commons desitja ajudar els titulars de copyright a enviar un missatge diferent: "alguns drets reservats".

Per exemple, si a vostè no li importa que la gent copiï i distribueixi la seva imatge on-line, sempre que quedi acreditada, tindrà una llicència que l'ajudarà a fer-ho. Si vostè volgués que la gent copiés un MP3 del seu propi grup musical, però no volgués que se'n beneficiés ningú sense el seu permís, podria aplicar una de les nostres llicències. Les nostres eines de llicència, fins i tot el poden ajudar a barrejar i a aparellar tals preferències a partir d'un menú d'opcions:

- Atribució. Permet a uns altres copiar, distribuir, mostrar i representar el treball i treballs derivats basats en aquest, només si queda acreditat.

- No-Comercial. Permet a uns altres copiar, distribuir, mostrar i representar el treball i treballs derivats basats en aquest, només per a propòsits no comercials.

- Sense Treballs Derivats. Permet a uns altres copiar, distribuir, mostrar i representar, només còpies literals del treball, no treballs derivats basats en aquest.

- Compartir d'Igual Manera. Permís a uns altres per a distribuir treballs derivats, només sota una llicència idèntica a la llicència que regeix el aquest treball.

Quan vostè hagi fet la seva elecció aconseguirà la llicència apropiada expressada de tres maneres:

1. 'Commons Deed’ (Escriptura Comunitària). Un simple resum de la llicència en llenguatge ordinari, amb les icones més rellevants.

2. Codi Legal. Els detalls fonamentals i específicament legals que pertanyen al ‘seu Commons Deed’; la versió tècnica dels nostres títols que representen legalment els seus treballs.

3. Codi Digital. Una traducció llegible per la màquina de la llicència que ajuda als motors de recerca i a altres aplicacions a identificar el seu treball pels seus termes d'ús.

Si vostè prefereix dedicar el seu treball al domini públic, on no es posseeix res i es permet tot, també l'ajudarem a fer-ho. És a dir, l'ajudarem a declarar: “cap dret reservat". >de *Creative Commons Celebrates Release of Machine Readable Licenses*, 16 de desembre, 2002

context relacionat
>
hessla: acord de llicència del programari font millorada de hacktivisme. 5 de desembre, 2002
> opus: domini públic digital a la cultura. 17 de juliol, 2002
> creative commons: llei i tecnologia. 24 de maig, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

desembre 02
novembre 02
octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021217.ca.html