> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dimecres :: 2 d'octubre de 2002
 
 
> ¡ fes de la teva idea una isla !
kop - kingdom of piracy
:: la pirateria com a forma de net art

KOP ­ Kingdom of Piracy (Regne de la Pirateria) és un espai de treball online obert que explora la pirateria com la més avantguardista forma d'art a la xarxa. El projecte inclou enllaços, objectes, idees, programari, projectes encarregats a artistes, crítica i mostres de streaming multimèdia. Es concep com una exposició online oberta; els artistes i autors continuaran sent propietaris únics del dret de còpia dels seus treballs. KOP està comisariada en comú per Shu Lea Cheang, Armin Medosch i Yukiko Shikata.

KOP va ser un encàrreg de l'Acer Digital Art Center - ADAC - de Taiwán per a ArtFuture 2002, inaugurada al desembre de 2001 i presentada al Museu d'Art Contemporani de Taipei. A l'abril del 2002 la direcció i el lideratge d'ADAC van canviar. Gairebé al mateix temps es va llançar una important iniciativa contra la pirateria a Taiwán. Aleshores el patrocinador original va exigir els drets editorials i un canvi de nom. Els comissaris del projecte van rebutjar això i van buscar maneres de preservar el projecte tant com a iniciativa taiwanesa i com a projecte internacional d'art online. Al setembre del 2002, KOP va participar en l'Arts Electronica.

En la informació emergent, o immaterial, l'economia, la propietat intel·lectual (PI) - contingut registrat i idees patentades - constitueix el recurs central de moltes de les seves majors indústries, des de la informàtica fins l'oci, els productes farmacèutics i la biotecnologia. La definició dels Drets de Propietat Intel·lectual en el domini digital ha emergit com una de les lluites centrals per a conformar la cultura de la societat de la informació. L'aplicació rígida dels drets de propietat intel·lectual per tot el món mitjançant patents, copyright, lleis anti-pirateria, és contrarestada per una aliança minoritària però creixent de científics, investigadors, desenvolupadors de programari lliure i codi obert, artistes, advocats i educadors.

El propòsit de Kingdom of Piracy és considerar els mecanismes de llei i ordre relacionats amb la propietat intel·lectual en el context de fronteres geogràfiques i culturals, i examinar els canvis i els reptes presentats per ells als artistes i als productors culturals de tot el món.

El lloc web de KOP és una esfera pública activa per a l'ús compartit global d'arxius, de/codificació i la saturació cultural digital. Els treballs encarregats es vinculen a actes artístics de 'pirateria' com a estratègia per al discurs intel·lectual i la intervenció poètica, però en cap cas com a respatller de la pirateria com un model del negoci. >de *Curatorial statement*.

context relacionat
>
intellectual property as barrier to development: report. 15 de setembre,
> opus :: el domini digital a la cultura. 17 de juliol, 2002
> creative commons :: llei i tecnología. 24 de maig, 2002
> copy.cult and the original si(g)n. 26-30 de setembre, 2000

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021002.ca.html