> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
divendres :: 4 d'octubre de 2002
 
 
> le petit chimiste
CODeDOC
:: exposició sobre art del programari

CODeDOC és una exposició online a artport, el portal web sobre net-art del Whitney Museum de Nova York, inaugurada al setembre del 2002.

CODeDOC fa una ullada a projectes sobre 'art del programari', analitzant i comparant el 'segon pla' del codi que condiciona el 'primer plànol' de l'obra d'art -el resultat del codi-, sent-ne, aquesta, una representació visual o un procés més abstracte de comunicació. Una dotzena d'artistes han programat un encàrrec específic en un llenguatge escollit per cadascun i han estat convidats a intercanviar el codi entre ells i a fer-ne comentaris. Els resultats de la programació només es fan visibles després del codi - el que els visitants troben primer és un document de text del codi des del qual poden executar el 'primer plànol' del projecte. CODeDOC és un esforç per a apropar-se als processos d'aquesta particular pràctica artística, i per a plantejar algunes preguntes sobre paràmetres de la creació artística.

La capa del 'codi' i instruccions constitueix un nivell conceptual que connecta amb treballs artístics anteriors tals com experiments de Donada amb variacions formals i les peces conceptuals de Duchamp, Cage i Sol LeWitt que es basen en l'execució d'instruccions.

El què distingeix l'art del programari d'altres pràctiques artístiques és que,a diferència de qualsevol forma d'art visual, requereix que l'artista escriguiuna descripció purament verbal del seu treball. L'estètica dels artistes que escriuen el seu propi codi font es manifesta tant en el codi mateix com en els seus productes visuals derivats. L'artista John F. Simon, Jr. ha parlat del codi com una forma d'escriptura creativa. El codi també s'ha concebut el mitjà, la 'pintura i llenç', de l'artista digital però supera aquesta metàfora en el fet que permet fins i tot que els artistes escriguin les seves pròpies eines. Els projectes oferts com part de CODeDOC són expressions de signatures artístiques diverses: l'acostament conceptual al projecte, la manera que s'ha escrit el codi i els resultats produïts per ell revelen molt sobre els respectius artistes.

Artistes participants: Sawad Brooks, Mary Flanagan, Alex Galloway, John Klima, Golan Levin, Kevin McCoy, Mark Napier, Brad Paley, Scott Snibbe, Camille Utterback, Martin Wattenberg, Maciej Wisniewski. >de*CODeDOC* per Christiane Paul, Agost 2002

context relacionat
>
do it (versión doméstica):: art on-line per instruccions. 26 de juny, 2002
> i love you :: computer_virus_hacker_culture. 23 de maig, 2002
> read_me 1.2 software festival. 18 de maig, 2002
> open_source_art_hack :: nova exploració museística. 30 d'abril, 2002
> diy (do it yourself) :: transmediale.01. 30 de gener, 2001

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021004.ca.html