> weblog context
sampleja el nou context cultural
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
dijous :: 17 d' octubre de 2002
 
 
> kein art ist illegal
art il·legal
:: llibertat d'expresió a l'era corporativa

Les lleis que governen la 'propietat intel·lectual' s'han expandit tant en els últims anys que els artistes necessiten experts legals per a moure's en la situació actual. Prendre prestades obres d'art ara -tal com els músics de jazz van fer als anys 30 i els il·lustradors de Looney Tunes als 40- et conduiria als tribunals. Si les actuals lleis de copyright haguessin estat vigents en altres èpoques, gèneres sencers tals com el collage, el hiphop i l'art pop mai haurien pogut existir. La ironia aquí no podia ser més extrema. Arrelat en la constitució dels Estats Units, el copyright va ser originalment concebut per a facilitar l'intercanvi d'idees i ara s'està utilitzant per a sufocar-lo.

L'exposició 'Illegal Art' celebrarà el què ràpidament s'està convertint en l'<i>art degenerat</i> de l'era empresarial: art i idees en els límits legals de la propietat intel·lectual. Algunes de les obres exposades han eludit els advocats; unes altres han hagut de comparèixer als tribunals. Plagada d'àrees grises, la llei de propietat intel·lectual té un inevitable efecte silenciador, descoratjant la creació de nous treballs. ¿S'ha de permetre als artistes utilitzar materials registrats? ¿On xoquen la Primera Esmena i la llei de 'propietat intel·lectual'? ¿Quin és el futur de l'art si es permet la persistència de les lleis actuals? 'Stay Free!' considera aquestes i altres preguntes en el programa multimèdia de 'Illegal Art'.

Els esponsors de l'exposició són *Stay Free! magazine* (revista sobre els media americans y cultura de consum), *Internet Archives* (biblioteca digital dels llocs web de Internet y d'altres artefactes culturals en format digital), *Prelinger Archives* (una de les col·leccions més grans del món de pel·lícules efímeres), *Illegal Art* (segell musical especialista en artistas d'àudio que utilitzen el samplejat), y *Detritus.net* (biblioteca/galeria on-line dedicada a la cultura reciclada). >del * lloc web de Illegal Art*.

context relacionat
>
Art: What's Original, Anyway? per Kendra Mayfield. Wired, 10 d'octubre, 2002
> kingdom of piracy: piratería com a forma de net-art. 2 d'octubre, 2002

> arxiu weblog context

anota el teu i-mail i t'avisarem de les actualitzacions

:: subscriure's

octubre 02
juliol 02
juny 02
maig 02
abril 02
març 02
febrer 02
gener 02
comptenrrera 02
diciembre 01
noviembre 01
octubre 01
october 01
september 01
august 01

mes notícies 00-01.
>>> arxiu

agraïm tot comentari a context@straddle3.net

 

Google


arxius context tota la xarxa
   La participació social activa i informada ès clau per a conformar la societat de les xarxes. Per a aix˛ es necessita d'una Esfera Pública innovadora - declaració de Seattle
| casa | mapa lloc | sobre context | lang >>> english - español |
 
02
http://straddle3.net/context/02/021017.ca.html